Inmiddels woon je al een aantal jaren in hetzelfde huis. Bij de aankoop had je een hele visie hoe de inrichting eruit moest komen te zien. Nu wordt het toch wel eens tijd daar wat verandering in te brengen.

Maar waar begin je en wat moet je veranderen? De Ikea inlopen en een heel nieuw interieur aanschaffen is vaak ook niet nodig. Misschien past bank juist wel in een nieuwe inrichting of is die hanglamp in de woonkamer precies wat de nieuwe salontafel nodig heeft. Deze vijf applicaties helpen je op weg om je een goed beeld te geven wat wel en niet kan.

De Architect Interieur

Deze app is gratis en geschikt voor apparaten die draaien op iOS. Binnen de app kun je verschillende soorten interieurs bekijken maar ook professionals aan het woord horen. Een app waar je veel inspiratie op kunt doen voor je nieuwe inrichting.

Houzz Intertior Design ideas

Net zoals de Architect Interieur is het bij Houzz mogelijk om veel inspiratie op te doen. Andere mensen hebben foto’s gemaakt van hun interieur en oplossingen die ze hebben bedacht voor specifieke problemen. Wanneer je dus even niet weet wat je met een hoekje in huis wil doen, bekijk deze app dan eens. De app is verkrijgbaar voor iOS en Android en is gratis.

Color Capture

Je hebt je inrichting bij elkaar en weet precies hoe het eruit ziet. Nu alleen nog de muren. Alles wit houden of toch een kleurtje op de muur? En wat voor kleur dan? Met de gratis app Color Capture kun je foto’s maken van kleuren en daar aantekeningen bijzetten. Misschien zitten er in je meubels wel kleuren die je mooi vindt. De app zet aan de hand van de foto de kleur om in een kleurcode. Ook deze app is voor zowel iOS als Android.

Keyplan

Met deze app kun je een grove schets maken van je nieuwe interieur. Waar zet je de bank neer? Waar de tafel? En is er nog plaats voor dat bureau dat je hebt gezien? De app stelt je in staat om alles eens flink om te gooien. Helaas alleen voor iOS beschikbaar en deze kost €5,49.

Home 3D

Ook deze app is er helaas alleen voor iOS en kost €3,59. Ook hierbij kun je een kijken wat er binnen je inrichting mogelijk is. Het voordeel is dat deze app er een 3D model van maakt.